תוספות בנייה בבית משותף או בבנייה פרטית

בתוספת בנייה הכוונה לכל תוספת מקורה המתבצעת במבנה קיים. כל תוספת בנייה מצריכה הגשת תכניות לוועדה לתכנון ובנייה. התכניות ייבדקו בקפידה, ואם יימצא כי הן עומדות בכל תקנות הבנייה של הוועדה לתכנון ובנייה ברשות המקומית תעלה הבקשה לדיון בוועדה המקומית לעיון ולהחלטת הוועדה. מרגע קבלת החלטת הוועדה יש לתקן (אם צריך) את התכנית בהתאם להחלטה ולהגיש עותקים חתומים.

בדרך כלל יש צורך להמציא אישורים שונים לצורך תחילת הפרויקט. לאחר שבוצעו כל הבדיקות, הוגשו כל האישורים ושולמה האגרה – יינתן ההיתר לתוספת וניתן יהיה להתחיל בשיפוץ.

תוספת בנייה


תוספת בנייה כרוכה בתשלום היטל השבחה לרשות המקומית עבור שינוי במצב התכנוני (בנייה רוויה פטורה מתשלום דמי היתר).

תוספות בנייה מתבצעות כיום במבנים פרטיים לצורך התרחבות והיה והתנאים מאפשרים זאת. לרוב מדובר בהוספת חדרים או בהגדלת חדר מסוים בבית.

עוד תוספת בנייה הנפוצה בימינו היא על גגות בניינים, ובתנאי שלבעל הנכס יש הוכחת בעלות על הגג וכן הסכמת כל דיירי הבניין. חשוב לעשות בדיקה ראשונית ולהזמין מידע מוקדם מהרשות לצורך קבלת מידע כולל על הנכס. חשוב מאוד לבדוק אם יש מתנגדים, ואם כן – מה מספרם.

ממ"ד – "מרחב מוגן דירתי". במציאות הישראלית נחוץ הממ"ד מדי פעם בפעם ברוב היישובים במדינה. הביקוש לממ"ד גובר בדירות ישנות שאין בקרבתן מרחב מוגן. כיום, לכל בקשה להיתר למבנה פרטי או משותף יש חובת ממ"ד. המינימום הוא 5 מ"ר (בלא חובה להתקין חלון) בהתאם לתקנות הג"א. הסטנדרט הוא 9 מ"ר נטו (שבו יש חובה להתקין חלון) וחלים עליו כל התקנות השונות. היתר לממ"ד ניתן כשיש הסכמה של השכנים וכשיש אחוזי בנייה לא מנוצלים גם כשלא ניתן לעשות זאת קיימת אופציה נוספת בכפוף לתב"ע המקומית ולתכניות או לתקנות החלות באזור.

לסיכום, תוספות בנייה בבית משותף משקפות את אפשרותו של כל דייר לשנות את הנכס שלו. בבניין משותף יש צורך בהסכמת 75% מבעלי הדירות בבניין ובתנאי שהבקשה אינה פוגעת במראה החיצוני של הבניין, בשלד, בתשתיות או בכל תחום המשותף לכל הדיירים.

בכל מצב מומלץ להתייעץ עם משרד אדריכלים. אנו נוכל לסייע מאוד בייעוץ ובהכוונה מקצועיים ומיטביים בכל הקשור בתהליך הבנייה או השיפוץ. בזכות ניסיוננו הרב, הידע והכלים שברשותנו – נעניק לכם טיפול מקצועי ויעיל.

התקשרו 03-903-3003 ותקבלו ייעוץ ראשוני חינם.

מנצח הוא מי שיודע מתי להילחם, ומתי לא
סון טסו, אמנות המלחמה