כעיר הממוקמת במחוז ירושלים, למודיעין יתרון משמעותי בקרבתה גם לעיר תל אביב, דרכי גישה נוחים, אומנם יש לא מעט אנשים שמחשיבים את העיר כ"עיר שינה", אך בעיר פועלים לא פחות מ-12 מרכזים מסחריים, שהמרכזי מבניהם הינו קניון עזריאלי הממוקם ב"לב העיר" כשמו הוא גם שם הרחוב בו הוא ממוקם, הקניון מאוכלס במגוון חנויות ובעסקים ייחודיים לעיר ומהווה מקום מפגש מרכזי כיום, העיר מושכת אליה הרבה זוגות צעירים אשר מתחילים את דרכם בעיר שנחשבת לקהילתית, העיר נהנית ממתחמים ופארקים טכנולוגים שמקיימים בהם שטחי מסחר רבים, מחלקת קידום רישוי עסקים אחראית על ניהול ואכיפת חוק רישוי עסקים, וזאת בהתאם לחוק רישוי עסקים.
בכל הנוגע לרישוי עסקים בעסקי המזון מומלץ להתייעץ מול משרדנו לקבלת מידע ראשוני
עיריית מודיעין – מחלקת לקידום רישוי עסקים
כתובת: אגף שפ''ע- שדרות המקצועות 7
קבלת קהל: ימים א', ב', ד', ה': 08:00-16:00 יום ג': אין קבלת קהל (בתיאום מראש)
פותחים עסק חדש? בשלבי הקמה? הגעתם למקום הנכון.
ע"פ חוק עליכם לוודא כי העסק שאתם פותחים אינו טעון רישוי? במידה והעסק טעון רישוי, יידרש מכם לפעול ולהתחיל תהליך רישוי, התהליך מכיל אישורים ממס' גורמים (ע"פ פריט הרישוי בצו) מכולם נדרש אישורים מהכבאות, מהנדסה ונגישות לעסקים ע"פ חוק בעלי מוגבלויות, ואף לחלקם מתחום המזון נדרש בנוסף אישורים ממשרד הבריאות והמשטרה, הליך הרישיון עסק מחייב טיפול של אדריכל רישוי, הליווי מתחיל בתכנון העסק ע"פ התקנות השונות של הגופים השונים, ועד הליווי הצמוד הכולל העברת מסמכים ותיאום פגישות בשטח בהתאם לצורך, רק בעל מקצוע הרשום בפנקס מהנדסים / ההנדסאים יכול להגיש לחתום על העותקים של הבקשה הכוללים בין היתר את פרטי בעל העסק, תרשימים שונים ותכנית העסק.
לאחרונה התפרסם תיקון 34 לחוק רישוי עסקים אשר אושר בשנת 2018, בין הסעיפים שהתפרסמו אשר נועדו להקל על בעלי העסקים, החשוב בתהליך, הינו הסעיף הבא: "אם גורם רישוי לא נתן את תשובתו לבקשה שהוגשה תוך 30 יום (ובתנאי שכל שאר גורמי האישור אישור) רשאית המחלקה לקידום העסקים, להנפיק היתר זמני לשנה".
לבעלי העסקים החדשים (לאחר שנת 2018) זה לא אומר הרבה, כי אינם מבינים את המלחמות הקשות שהתנהלו מול הרשויות ומול גורמים ספציפיים על מנת שיגיעו לבקר בעסק, ועל כן מדובר על בשורה של ממש.
מצאתם נכס? מתחילים תהליך רישיון עסק? פנו אלינו המומחים ברישוי עסקים
אנו נייעץ לכם עוד בשלב בחינת הנכס בטרם חתימת חוזה, לא בכל נכס ניתן לפתוח מה שרוצים, לכל נכס קיימת תב"ע ייחודית שנדרש לברר את הייעוד שלה, מומלץ לבדוק תיק בניין ולברר את המצב התכנוני שלו, לבקר בנכס לאתר חריגות בנייה, אצלנו הבדיקה נקראת בדיקת היתכנות, בדיקה שמבוצעת ע"י מיטב המומחים בתחום ומאפשרת לבעל העסק להיות שלם ורגוע עם החלטתו לפתוח את העסק במיקום המבוקש. הבדיקה בתשלום. אך יכולה לחסוך עשרות אלפי שקלים.
פנו אלינו לקבלת ייעוץ ראשוני טלפוני ובחינם ללא עלות – מבטיחים שתצאו עם תובנות :-)