רישוי עסקים יבנה והסביבה

יבנה החדשה נוסדה בשנת 1948 והוכרזה כעיר בשנת 1986. העיר ממוקמת במישור החוף דרומית לראשון לציון והיא נחשבת לעיר של "קיבוץ גלויות". מתגוררים בה צעירים ומבוגרים, ותיקים ועולים חדשים. העיר תוססת ומתפתחת בקצב מהיר. כיום יבנה היא עיר בעלת פוטנציאל רב והיא משקיעה משאבים רבים ברווחת תושביה בתחומי החינוך, איכות הסביבה ואיכות החיים.

עיריית יבנה: האגף לרישוי עסקים


כתובת:  רחוב התנאים 1, יבנה

קבלת קהל:  ימים א', ד' בין השעות 10:00–12:00 ב' 16:00-18:00 ה' 12:00-14:00

אגף רישוי העסקים ביבנה פעיל במיוחד לאור העסקים החדשים הנפתחים בעיר חדשות לבקרים. העירייה מקדמת ומברכת את העסקים בעיר ומדרבנת עסקים לקיים את תהליך הרישוי ולקבל היתרים. יבנה מובילה כעיר שבה עסקים בעלי רישיון עסק על פי חוק "צו רישוי העסקים", וזאת מתוך כל הערים בארץ. תהליך הרישוי כולל הגשת בקשה לרישיון עסק לרבות:

  • דף ראשון המתאר את מהות העסק הרצוי.
  • תרשים מגרש ותרשים סביבה בקני מידה על פי הצורך.
  • תכנית העסק – על פי התקנות השונות של הגופים השונים.
  • חזיתות וחתכים של העסק בקנ"מ 1:100.
  • בעסקי המזון יש להגיש פרשה טכנית המתארת את תהליך הכנת המזון.
  • במקרים שונים יש לצרף לבקשה תכנית יועץ בטיחות ו/או תכנית יועץ אינסטלציה (תכנית סניטרית מפורטת).

על אילו עסקים חלה החובה להגיש בקשה לרישיון עסק?


לכל עסק הטעון רישוי יש תקנות ודרישות שמטרתן להגן על הציבור ממקרים של זיהום או של הרעלת מזון, בעיקר בעסקי המזון. לדוגמה, משרד הבריאות קבע שטחים מינימליים לבתי אוכל שיש ליישם בשטח המטבח. נוסף על כך, תכנון המטבח צריך להיות קפדני ולהביא בחשבון חלוקה למדורי עבודה שונים, כגון מדור ירקות, מדור שטיפת כלים (בדרך כלל 30% משטח המטבח) וכולי.  נוסף על כך, יש להגיש פרשה טכנית מפורטת של תרשים הזרימה במטבח – מהיכן נכנס האוכל וכיצד הוא מוגש ללקוח. כל אלה ועוד מפורטים בפרשה הטכנית. את הפרשה ואת התכנון יש לבצע בעזרת בעל מקצוע מוסמך לתכנון המכיר את הדרישות ואת התקנות של משרד הבריאות.

בכל שאלה לגבי מהות העסק והאם הוא טעון רישוי, וכן לקבלת הצעת מחיר בנוגע לליווי להגשת בקשה לרישיון עסק ביבנה –

ניתן לפנות אלינו בטלפון 03-903-3003 קלוד אדריכלים – ייעוץ ראשוני טלפוני חינם.

מנצח הוא מי שיודע מתי להילחם, ומתי לא
סון טסו, אמנות המלחמה