העיר רחובות ממוקמת במישור החוף הדרומי, ולאחרונה זכתה בכינוי "מלכת השפלה". העיר הוקמה בשנת 1890, ובשנת 1950 היא הוכרזה כעיר. רחובות היא העיר ה-13 בגודלה בארץ. האוכלוסייה גדֵלה בקצב גידול שנתי של 3.4%. רחובות ידועה בזכות מכון ויצמן למדע והפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית הנמצאים בתחומה. בעבר הייתה רחובות ידועה כעיר עתירת פרדסים – ועל כן סמל התפוזים בדגלה – אך כיום, בעשור השני של המאה ה-21, אין עוד חקלאות הדרים פעילה בשטחה, והפרדסים הנטושים הולכים ונמחקים על ידי הבנייה החדשה. שכנותיה של רחובות הן: בצפון נס ציונה, בצפון-מזרח רמלה, במזרח ובדרום-מזרח המועצה האזורית גזר, בדרום קריית עקרון, בדרום-מערב המועצה האזורית גבעת ברנר, במערב המועצה האזורית גן רווה ויבנה, ובצפון-מערב גובלת רחובות בכפרים הקטנים כפר אהרון וטירת שלום הכפופים לעיריית נס ציונה. בשל מיקומה האסטרטגי קיימת אליה נהירה של זוגות צעירים, נהירה המביאה לפיתוח מואץ של תשתיות לבתי ספר ולגני ילדים נוספים. העיר עצמה משקיעה רבות בנושא התרבות ובחיי הלילה, בעיקר באזור פארק המדע. יזמים משקיעים ופותחים מסעדות, בתי קפה, ופאבים שונים ברחבי האזור, עסקים אשר טעונים רישוי ונדרש עבורם הוצאת רישיון עסק.
העיר רחובות: מחלקת רישוי עסקים
כתובת: רחוב ביל"ו 2, רחובות (בניין העירייה / סמוך לקניון), קומה 4.
קבלת קהל: בימים א', ב', ה' בין השעות 08:30–12:00 וביום ג' בין השעות 16:00–18:00.
חוק רישוי עסקים, התשע"ד 2013, מגדיר אילו עסקים הם טעוני רישוי ומהם העסקים שאינם מופיעים בצו, כלומר מהם העסקים שאינם נדרשים להנפיק רישיון עסק. לקבלת מידע מורחב עבור הנכס וסוג העסק מומלץ לפנות למחלקת רישוי עסקים ברחובות לצורך קבלת מידע מוקדם, או לחלופין להתקשר למשרדנו לקבלת מידע מפורט. על כל עסק הטעון רישוי חלות תקנות ודרישות שונות, ולכן יש להתייעץ מול בעל מקצוע טרם פתיחת העסק. ההליך כרוך בפניות לכמה וכמה גופים לצורך קבלת אישור עקרוני עבור התכניות. הגופים משתנים בהתאם לצו רישוי עסקים, אך על כל העסקים לקבל אישור ממכבי האש וכן ממחלקת ההנדסה של העירייה.
מתי יש להגיש את הבקשה לרישוי?
על פי החוק יש להגיש את הבקשה טרם פתיחת העסק, אך על פי רוב המציאות חזקה יותר מהתקנות. מרוב העסקים ומהגופים הנאלצים לתת אישור עבור שרטוטי התכנית לעסק. אשר על כן בעסקי המזון יש לקבל ממשרד הבריאות אישור עקרוני טרם תחילת השיפוץ. אין זו המלצה! האישור הכרחי וחובה לקבלו. ניתן לקבל את האישור בהליך של חוות דעת מקדמית. לעתים ניתן לפעול אחרת, אך יש להכיר היטב את התקנות ואת הדרישות טרם התכנון של המטבח. על תכנון המטבח לכלול את הדרישות של משרד הבריאות ואף לפעול בהליך של תזרים עבודה תקין.
משרדנו מתמחה בתחום רישוי העסקים בכלל ובעסקי המזון בפרט. משרדנו מכיר את הדרישות, פועל בצורה המקצועית המיטבית ונותן שירות אישי מסור ומהימן לקהל לקוחותיו.
אתם מוזמנים לפנות למשרדנו לקבלת ייעוץ ראשוני טלפוני 03-903-3003.