עסק חדש? בקשות לרישוי עסקים בכפר סבא

כפר סבא היא עיר בעלת היסטוריה עשירה מאחוריה, עיר שבה תמצאו מבנים עוד מהתקופה העות'מאנית. פניה של העיר נשואות לקידום ולהכוונה של עסקים שיפעלו בתוכה ובסביבתה. העיר מקדמת בברכה עסקים חדשים ונותנת הכוונה מקצועית רלוונטית למעוניינים. מדי חודש בחודשו מקיימת העיר הרצאות והדרכות בתחום העסקי. בעירייה אף הקימו עבור בעלי העסקים את המִנהלת. תפקידה של המִנהלת הוא לעסוק בניהול, בייזום, בקידום, בשיווק ובפרסום של אזור התעשייה, וכן לדאוג לקישור ולחיבור בין כל בעלי העסקים לעירייה. במילים אחרות, מדובר בעצם במתן אפשרות לקו ישיר לפתרון בעיות לכל בעלי העסקים בעיר.

מחלקת רישוי עסקים כפר סבא


כתובת: רחוב רחוב ויצמן 137, כפר סבא.

קבלת קהל: ימים א'-ה' בין השעות 10:00-8:00, יום ג' גם בין השעות 18:00-16:00.

המחלקה בנויה ממפקחים וממפקחות, אנשי מקצוע העושים עבודתם נאמנה. הם עוסקים גם בצד המשרדי של בדיקת התכניות ובמילוי טפסים לצורך פתיחת הליך רישוי עסק. בין שלל התפקידים המוטלים עליהם, הם גם אלו המגיעים לשטח ומאשרים את התכניות האדריכליות בו. את התכניות האדריכליות מכין אדריכל רישוי אשר הוסמך לכך ומכיר היטב את דרישות חוק רישוי עסקים.

כחלק מהתהליך נדרש להכין תכנית עסק מפורטת בקנה מידה של 1:100. על התכנית לכלול את כל דרישות הרישוי המוגדרות בחוק ובתקנות העזר העירוניות. יש לתת את הדעת על כך שתקנות אלו משתנות מזמן לזמן וממקום למקום. הרשות המוניציפלית, כחלק מהרפורמה והשאיפה להליך רישוי יעיל וזמין, נדרשת להגיש את החומר מסודר כיחידה אחת, או כפי שהיא מכונה בעגה המקצועית – "גרמושקה". על התכנית להיות חתומה על ידי אדריכל רישוי שהוסמך לכך במפורש והרשום בפנקס ההנדסאים.

מהו ההליך להגשת בקשה לרישיון עסק?


ההליך מתחיל בתכנון העסק על פי התקנות הרשומות בחוק. לכל עסק אשר טעון רישוי יש דרישות מסוימות המעוגנות בחוקים ובתקנות, ויש למלא אחריהן בקפידה. את הדרישות מכיר היטב האדריכל המלווה את בעל העסק, רוב הדגשים, והעיקריים בהם, הם בדגש מובהק על עסקי המזון. בעסקי המזון קיימת חלוקת שטחים וחלוקה של מדורים במטבח, והיא כוללת תרשים זרימה חד-כיווני לצורך שמירה מיטבית על המזון הנכנס והיוצא מהמטבח על מנת למנוע זיהום במזון.

התכנון טומן בתוכו מספר אתגרים חשובים מאין כמותם שיש להביא בחשבון לפני הגשת הבקשה לרישיון עסק. התכנון צריך להיות לא רק ויזואלי אלא בראש ובראשונה פונקציונלי. המשמעות היא תכנון המביא בחשבון חיסכון בשטחים לטובת הלקוחות (חשוב מאוד לבעל העסק), שימוש מיטבי בכל החלל, וכמובן מהבחינה העיצובית – שיהיה פרקטי ונוח. ההליך מתחיל בהכנת פרשה טכנית (חובה לעסקי המזון). הפרשה הטכנית כוללת פירוט מלא לכל התהליכים שעובר המזון מרגע קבלתו ואפסונו ועד הגשתו.

כחלק מהתהליך הכולל נדרשים ניסיון מקצועי והבנה עמוקה של תקנות משרד הבריאות בתכנון מטבחים. משרדנו מעסיק יועץ מטבחים אשר מלווה את כל הפרויקטים ונותן הנחיות לתכנון בתי אוכל למיניהם. משרדנו צעיר ורענן, דוגל בתכנון חדשני ונוח, ורואה לנגד עיניו הן את הצד הפונקציונלי והן את הצד הוויזואלי.

צרו קשר עוד היום לקבלת הצעת מחיר לליווי הבקשה לרישיון עסק מכל סוג שהיא.

"החיים עוברים ומתקדמים קדימה, התעסקות עם העבר לא תשנה את העתיד"
ז'אן קלוד מקס