סיוע בתהליך קבלת רישיון עסק - ראשית, לפני תחילת תהליך רישוי עסק מול הרשות, ישנה משמעות רבה לאיתור מקום מתאים לעסק. לאחר קבלת ההחלטה יש צורך בבדיקה מוקדמת למיקום הנכס המיועד, הבדיקה שמטרתה לבדוק היתרי בנייה וכן את התאמת הנכס לתכנית בניין עיר המקומית. השלב הראשון בתהליך הרישוי הוא כעת הכנת תכניות אדריכליות בהתאם לדרישות ולתקנות השונות על פי תחום העסק. את התכניות ישרטט אדריכל רישוי. ייתכן שיידרש להגיש בנוסף לתכניות טפסים סביבתיים ופרשה טכנית, כל זאת בהתאם לסוג והעסק ולתחום הרלוונטי. השלב האחרון לאחר הכנת התכניות הוא הגשתן לרשות המקומית בחמישה עותקים חתומים ובהם כל המתבקש על פי דרישות הרשות, דרישות המשתנות מרשות לרשות.

לאחר שתיארנו באופן כללי את התהליך, חשוב לציין שבכל הנוגע לכך מומלץ לפנות לבעל מקצוע, שיבצע את התהליך על הצד הטוב והיעיל ביותר.

כיצד מבוצע התהליך להגשת בקשה לרישיון עסק?


  1. פגישה של בעל העסק או של מזמין העבודה עם אדריכל רישוי מומחה ברישוי עסק.
  2. הגעה לעסק / שיחת היכרות במטרה להכיר את פעילות העסק, בעסק פעיל קיים יתרון בהגעה לעסק, לבחון אותו מקרוב ולהבין את פעילותו.
  3. סיכום כל המידע שאסף האדריכל עד כה; גיבוש החלטה כיצד ממשיכים מכאן והלאה; הצעת מחיר.
  4. הסברת תהליך הרישוי המתאים ביותר לעסק בהתאם למסלולי הרישוי המתאימים לעסק; מהן הדרישות הנחוצות לעסק; איתור שינויים שיש לערוך (אם ישנם כאלו).
  5. הכנת תכניות אדריכליוֹת להגשה לרשות ולגופים הרלוונטיים על פי תקנות הגורמים המאשרים (משרד הכלכלה, משרד הבריאות, המשרד להגנת הסביבה, מכבי אש, משטרה).
  6. הגשת הבקשה לרישוי עסקים לרשות המקומית בהתאם לתחום השיפוט של העסק.
  7. טיפול בבקשות מיוחדות של בעל העסק – רק לאחר קבלת *היתר זמני לרישיון עסק, כגון היתר לסגירת פרגוד, היתר לכיסאות ולשולחנות או היתר לעבודה בלילה.

*היתר זמני לרישיון עסק - ברוב הרשויות והמועצות המקומיות לא מקדמים היתר זמני ללא אישור כבאות או משטרה.
**היתר זמני ניתן לשנה כל עוד לא רואה בעסק סכנה לציבור, לפי התיקון 34 לחוק רישוי עסקים ניתן להאריך לשנה נוספת (עד שנתיים)

משרדנו מתמחה ברישוי עסקים ובמתן חידוש רישיון במגוון תחומים


  • תחום המזון, הכולל את כלל העסקים המאחסנים ומכינים בעסקם מזון מכל סוג שהוא, כגון: מאפיות, בתי קפה, אולמות אירועים, מסעדות, פאבים, קיוסקים, פיצריות, גלידריות, סנדוויץ' בר, מזנונים, מעדניות וחנויות דגים.
  • מבנים שהחוק דורש עבורם רישיון, כגון מפעלים, מבני מסחר, בתי מלאכה, בנייני משרדים, סופרמרקטים, מכללות, קופות חולים ובתי קולנוע.
  • כל עסק הרשום בצו רישוי עסקים והחייב ברישיון, כגון מועדונים, מעבדות שיניים, מרפדיות, מוסכים, בתי דפוס, שטיפת כלי רכב, גידול ואחזקת בעלי חיים, מגרש רכבים והשכרת כלי רכב.

 

זמנים לבקשת רישיון העסק והנפקתו מול הרשויות המקומיות בהליך רישוי רגיל


 

טיפול הרישיון ברשות המקומית

טיפול בנותני השירות, כגון משרד הבריאות ומכבי אש

חזרה לאישור והנפקת הרישיון

סה"כ לתהליך       

זמן מינימום

כ-21 ימים

חודש

שבוע

כחודשיים

זמן מקסימום

כ-45 ימים

כשלושה חודשים

שבוע

כשישה חודשים

*אם היו הערות או דרישות נוספות מאחד הגורמים התהליך עלול להתעכב.

** הזמנים תלויים בשיתוף הפעולה של בעל העסק עם המשרד המטפל על מנת לשפר את המתבקש ולפעול על פי ההערות שהתקבלו.

*** לוחות הזמנים נוגעים לעסקים שבהם בעל העסק עומד בכל התקנות הנדרשות בעסקו, ולאחר שקיבל את האישורים של הגופים השונים.

**** תיקון 34 לחוק, אשר נכנס לתוקף, מקצר זמנים באופן משמעותי - האם העסק שלכם נכלל ברשימה - היכנסו לבדוק

פנו אלינו, המומחים ברישוי עסקים. במשרדנו אדריכל רישוי לעסקים המלווה ומטפל בכל העסקים טעוני הרישוי. לקבלת הצעת מחיר ולמידע נוסף צרו עמנו קשר: 03-903-3003.

"החיים עוברים ומתקדמים קדימה, התעסקות עם העבר לא תשנה את העתיד"
ז'אן קלוד מקס