מידע מוקדם מהרשויות המקומיות הוא קריטי לפני תחילת השיפוץ, בשׂימת דגש על עסקי המזון ובתי האוכל. המידע נועד לתת ליזם מידע ראשוני שקיים בידי הרשות על הנכס – בנוסף יש לגשת לאדריכל רישוי על מנת לברר האם נדרש שימוש חורג, או/ו אם קיימות בו חריגות בנייה ע"פ חוק תכנון ובנייה וכולי.

חוות דעת מקדמית עבור משרד הבריאות


משרדנו מכין בקשה עקרונית לחוות דעת מקדמית ומגיש אותה למשרד הבריאות. אנו דואגים למילוי כל דרישות הגורם המאשר של הבקשה עד לאישורה – משרד הבריאות, המשרד להגנת הסביבה, מכבי אש והמשטרה.
על פי רוב, הבקשות לחוות דעת מקדמית מוגשות למשרד הבריאות לשם אישורן כגורם בעל דרישות רבות. את תכנון בית האוכל מתחילים מאופן מהותו, כיוצא במסמך פרשה טכנית לבתי אוכל, ומשם מתקדמים לתכנון קפדני למדורי המזון, להדחת הכלים ולאחסון, לעיתים הבקשה מוחזרת עם הערות של המפקח/ת ולשם זה נועד המסמך פעילות מתקנת לשם החזרתו לבדיקה חוזרת, עד אישור המקדמית או/ו אי התנגדות לתכנון המוצע.

הגשת בקשה לחוות דעת מקדמית


כדי לקבל חוות דעת מקדמית יש להגיש תכניות הנדסיות חתומות. התהליך מול הגוף שאותו רוצים לבדוק (משרד הבריאות, מכבי אש וכולי) הנפקת חוות הדעת תיעשה תוך 30 יום ובמקרים מיוחדים תוך 60 יום והוא כולל:

1. הגדרת סוג העסק על פי צו הרישוי.

2. הנחיות לגבי העמדה של תכנית העסק, כגון מיקום המטבח, המחסן והשירותים.

3. חוקים ותקנות שבעל העסק יהיה חייב לעמוד בהם בעתיד.

4. במידת הצורך – טיפול בבעיות רישוי צפויות אל מול הגופים השונים.

השירותים שמעניק משרדנו כוללים לקיחת פרשה טכנית ותוכניות אדריכליות אל מול הלשכה הנפתית של משרד הבריאות השייכת לאותו בית האוכל באזור כדי לקבל חוות דעת מקדמית. ההליך כרוך בתשלום אגרה, נכון לחודש יולי 2024 – 360₪ אל מול הגוף הנותן חוות דעת מקדמית. לאחר מתן קבלת חוות הדעת נעשה תהליך הרישוי פשוט יותר, והיה והתגלו ליקויים או השגות – ניתן לטפל בהם טרם הגשת הבקשה לרישיון עסק וטרם השקעה בהוצאות השיפוץ.

**סנקציות בגין הפעלת עסק ללא רישיון עסק – ניהול עסק ללא רישיון הוא עבירה פלילית. בעל העסק העובר על החוק ומפעיל עסק ללא רישיון צפוי לצו סגירה מנהלתי, לרישום פלילי ואף לעונש מאסר בפועל.

משרדנו ישמח לטפל עבורכם בתיק במקצועיות ובמהירות ככל הניתן. לכל שאלה ולקבלת הצעת מחיר צרו עמנו קשר בטלפון 03-903-3003

"אני נהנה ללכת לעבודה, אמר: האדם מולי, כאשר הבוס שלו מעביד אותו קשה אך כבר מההתחלה מתייחס אליו כמנהל צוות"
לא ידוע