תכנון ועיצוב פנים למסעדות

בשנות השבעים של המאה ה-20 לא הייתה מוּדעוּת לכל נושא המיתוג והעיצוב של העסק. יזמים פתחו מסעדה חדשה, מיקמו דלפק בכניסה, סידרו כיסאות ושולחנות והתחילו לעבוד. העיקר היה האוכל – טעים יותר או טעים פחות – ולא התעסקו בכל נושא הבירוקרטיה של רישיון העסק. הנושא היה בחיתוליו, ואנשים הגיעו למקום משמועות שעברו מפה לאוזן ללא צורך בפרסום וללא מראה מיוחד של המקום. תרם לכך גם מיעוט יחסי של מספר העסקים באותה תקופה.

דברים השתנו עם השנים


כיום הדברים נראים אחרת לגמרי. לצורך הקמת מסעדה יש להכין תכנית עסקית מפורטת המתארת שלב אחרי שלב, ויש לדאוג למקורות מימון לתקופה של שנתיים לפחות. הדבר מתבטא בהשקעה גדולה לצורך פתיחת המקום – השקעה בעיצוב, במיתוג, בהכנת תפריט, בצוות מנצח ובלוקיישן חם.

בהקמת מסעדה, הדבר הראשון העולה בראשנו הוא נושא העיצוב ותכנון המקום. בשל התחרות הרבה, כיום יש ללקוחות דרישות שלא היו מוּכרות בעבר. חוויית המזון צריכה להיות מושפעת מהאווירה במקום. לנוכח התחרות בתחום המסעדנות וּלאור הדרישה, יש כיום מסעדות המעוצבות בכל מיני דרכים כדי למשוך את הלקוח פנימה עוד טרם חוויית האוכל, מה שאומר שהחוויה של המזון מקבלת משמעות בצורות הגשה מיוחדות ובעיצוב החלל. יש הגורסים כי הדירוג התת-מודע של הסועד נשען בשישים אחוזים על איכות המזון ובארבעים אחוזים על העיצוב.

מה נכלל בעיצוב מסעדה?


משרדנו מלווה את תהליך העיצוב החל מהמבט הראשון של הלקוח. לנו חשוב שהלקוח ייהנה מהביקור במקום ועם זאת שנגיע לניצול מרבי של השטח הקיים. התהליך מביא בחשבון שליטה ברגשות באמצעות שימוש בצבעים בקירות המסעדה וּבריהוט שלה. תכנון נכון וחשיבה יצירתית בהחלט עשויים למשוך לקוח להיכנס למקום. ועם זאת מטרתנו היא לספק את רצונו של בעל העסק ולהביא את הפרוגרמה ואת החזון אל תוך חלל המסעדה.

תהליך העיצוב כולל בין השאר:

  • בחירת הקונספט שלאורכו נתכנן ונעצב את חלל המסעדה.
  • העיצוב כולל ליווי צמוד בקבלת כל ההחלטות החשובות של בעל העסק.
  • סקיצה ראשונית לתכנון החלל, כולל העמדה, עד לשביעות רצונו המלאה של הלקוח.
  • סט תכניות עבודה מלא עבור הקבלן המבצע.
  • פריסת קירות לחללים ופריסת ריהוט לנגרות אומן.
  • ליווי מלא בבחירת הריהוט, הריצוף, החומרים, הצבעים, הווילונות וכולי.
  • כניסה לפרטים והתאמת חזית העסק לקונספט העיצובי.
  • בחירת תאורה נכונה לחלל המסעדה בהתאם לקונספט.
  • תכנון המטבח בהתאם לדרישות משרד הבריאות בעזרת יועץ מזון.
  • הכנת בקשה לרשות וליווי לאורך תהליך הבקשה לרישיון עסק למסעדה.
  • 3D הדמיה אדריכלית מקצועית ראשונית לצורך המחשת המסעדה כפי שהיא תיראה בסוף התהליך.

במשרדנו מספר מעצבי פנים מנוסים ומקצועיים מהתחום הקמעונאי. בהתאם לאופי המקום נבחר את המעצב או את המעצבת שילוו את הפרויקט לאורך כל התהליך. המשרד ישמש מעין גורם מקשר ויטפל בכל המסמכים, התכניות והרישוי.

פותחים מסעדה חדשה? צרו אִתנו קשר לקבלת הצעת מחיר לליווי מלא – משלבי המיתוג והתכנון ועד ההקמה והפתיחה החגיגית.

התקשרו לשיחת ייעוץ חינם 03-903-3003

מנצח הוא מי שיודע מתי להילחם, ומתי לא
סון טסו, אמנות המלחמה