זקוק לרישיון עסק למסעדה?

ענף המסעדנות צומח בקצב מהיר ומתאים את עצמו לשינויים בהרגלי הצריכה שלנו. מסעדות רבות מוּדעוֹת כיום לטרנדים הקיימים בשוק וּמציעות מגוון רחב של מזון בריא וכן לבעלי רגישויות למוצרים שונים. לעתים נדמה שתדמית הענף משדרת שפתיחת מסעדה אינה מצריכה ידע רב, אולם ניתן לראות כי שיעור הפתיחה והסגירה של מסעדות הוא מהגבוהים במשק. מכאן נגזר שהידע בתחום הוא קריטי להצלחת העסק.

ניתן לומר כי בענף המזון השף הוא חוט השׁדרה של העסק, אך אין הדבר מחייב כי שף טוב בהכרח יהיה בקיא בתחום הניהול הלוגיסטי במטבח. זו הסיבה שלא מעט מסעדות מנוהלות לא בהכרח בידי מי שיודע לבשל אלא בידי מי שיודע לנהל.

כיצד מתחילים בתהליך רישוי עסק למסעדה?


על פי המפרט בצו 4.2 א – בית קפה או מסעדה (לרבות הגשת משקאות משכרים לצריכה במקום) – טעונים ברישוי

עדכון על פי תיקון 34 לחוק רישוי עסקים - על העסק בטרם פתיחתו מתאפשר להגיש במסלול רישוי מקוצר - היתר מזורז ב' - קישור למידע מפורט >

לצורך פתיחה והפעלה של מסעדה יש צורך ברישיון עסק מטעם הרשות המקומית באזורכם. הגוף הרלוונטי העיקרי לצורך מתן הרישיון הוא משרד הבריאות. עוד טרם תחילת העבודה חשוב להגיש בקשה לחוות דעת מקדמית במשרד הבריאות על אף הניסיון הרב שיש לבעל המקצוע המלווה את הפרויקט. נוסף על כך, אם בַּמקום נמכרים משקאות חריפים חובה לקבל אישור מהמשטרה. לפני החתימה על החוזה עם בעל הנכס, חשוב לוודא ששטח המטבח הוא לפחות 12 מ"ר ושטח המחסן לפחות 8 מ"ר. שטח המסעדה לא יהיה פחות מ-55 מ"ר (רישוי העסקים בתל אביב מוגדר "צפון מיוחד", ושם השטח לא יהיה פחות מ-90 מ"ר). כאמור, קבלת רישיון העסק למסעדה מותנית בשטחים מינימליים, אם כי הנושא רלוונטי פחות לרוב המסעדות מאחר שלכל מסעדה תפריט ותזרים מזון שונים, ולכן קשה להשוות ביניהן.

תכנון המטבח במסעדה על פי התקנות והדרישות


כמשרד בעל ניסיון רב בכל נושא תכנון המטבחים, בידינו הכלים המקצועיים לניצול אופטימלי של שטח הנכס (בפרט את המטבח). משרדנו מעניק ללקוחותיו ליווי אישי של יועץ מזון מקצועי לצורך תכנון נכון של המטבח על פי התקנות של משרד הבריאות. אנו דואגים להעביר את הבקשה לבדיקת משרד הבריאות טרם ביצוע התכנון במקום לצורך קבלת אישור עקרוני על התכניות. מכאן אנו מעבירים את התכניות ואת כל גורמי האישור בצו ומגישים בקשה מסודרת לרשות המקומית.

התקנות באשר למטבח משתנות חדשות לבקרים, ולכן חשוב לבחור באדריכל המכיר את הנהלים ואת העדכונים השוטפים. הדבר מסייע בקיצור תהליכים וּבתכנון אופטימלי. לדוגמה, שטח מדור העבודה לשטיפת כלים במטבח יהיה 30% משטח המטבח, טיפול בפירות ובירקות טרם כניסתם למטבח, בכפוף לפרשה הטכנית ולתהליך זרימת המזון במטבח.

משרדנו מלווה את הלקוח לאורך התהליך וּמכין עבורו (אף מגיש) את כלל המסמכים שיש להעביר לרשות המקומית לצורך פתיחת תיק באגף רישוי עסקים – פרשה טכנית, מסמך סביבתי וכולי.

מומלץ מאוד לפנות למשרדנו, המתמחה ברישיון עסק למסעדות וּלבתי קפה עם דגש על תעשיית המזון. נוסף על כך, כנותני שרות בתחום אנו מלווים וּמתכננים מטבחים על פי הדרישות והתקנות של משרד הבריאות עבור רישיון יצרן.

קלוד אדריכלות – מומחים ברישוי. יש לכם שאלות בנושא? התקשרו אלינו בהקדם לקבלת ייעוץ טלפוני ראשוני חינם: 03-903-3003

"אני נהנה ללכת לעבודה, אמר: האדם מולי, כאשר הבוס שלו מעביד אותו קשה אך כבר מההתחלה מתייחס אליו כמנהל צוות"
לא ידוע