רישיון עסק למזון וציוד חיות

על פי צו רישוי עסקים 2013 – עסק המוכר ומאחסן בתוכו ציוד ומזון לבעלי חיים ושטחו מעל 200 מ"ר, אף אם המזון סגור ואטום לחלוטין, נדרש על פי חוק להגיש בקשה לרישיון עסק. הסעיף בחוק המחייב רישיון עסק הוא 3.5 ב'. הפיקוח והגורם המאשר הוא הווטרינר העירוני, אשר מתפקידו לבדוק שהאחסון בעסק מתקיים על פי התנאים המפורטים בתקנות לעסקים אלו, או כפי שניתן להגדיר זאת: "תנאי אחסון נאותים". ובהרחבה, זאת אומרת ששני הפרמטרים העיקריים הנבדקים הם אלו: 1. העסק שומר על ניקיון. 2. אין אחסון של מזון על הרצפה (לתשומת לבכם, על פי החוק אין להניח מזון לבעלי חיים – אף אם הוא מגיע באריזות אטומות – על רצפת החנות. אפשר להניח אותו בגובה של 25 סנטימטר לפחות מהרצפה).

מתי מגישים רישיון עסק לחנות חיות?


החובה להגיש את הבקשה היא טרם פתיחת העסק והפעלתו. לעתים פונים אלינו לקוחות באיחור, כלומר רק לאחר שחייבה אותם הרשות להגיש בקשה. תופעה זו נפוצה למדי, ויש מקום להצר עליה מאחר שבקלות אפשר היה להימנע מעוגמת הנפש הזאת. גילוי נאות: לעתים הדרישה של הרשות מלווה בהגשת כתב אישום על "ניהול עסק ללא רישיון עסק". זאת ועוד, כל עסקי המזון, לרבות חנות לחיות, מחויבים בנגישות לבעלי מוגבלויות.

תהליך הגשת הבקשה לרישיון עסק טומן בחובו מעורבות של מספר גורמי רישוי, ובהם כבאות והנדסה. הדרישות של שירותי הכבאות משתנות מנכס לנכס, ועם זאת בכולם קיימת החובה להתייחס אליהם מראש, כלומר לפני פתיחת העסק.

דרישות ההנדסה הן בעיקר לתקינות הנכס מבחינת חוק תכנון ובנייה. חוק רישוי עסקים כפוף לחוק תכנון ובנייה, ומשמעות הדבר היא שללא אישור ההנדסה לא תוכלו לעולם לקבל רישיון עסק.

הדרישה הבסיסית לעסק מסוג מזון לבעלי חיים

הדרישה הבסיסית היא הימצאות ברז וכיור בהישג יד בשטח החנות, שטח אחסון לציוד ושירותים.

שימו לב!! בעקבות התיקון בתקנות ובצו – 29.11.21 - החל מ-01.01.2022 בפריט רישוי 3.5 ב' - הרישיון נדרש רק לעסקים ששטח העסק שלהם עולה על 200 מ"ר, במידה ושטחו קטן מ-200 מ"ר העסק **אינו טעון רישוי עסק.

**ככל ומדובר על עסק למכירת בעלי חיים - העסק נדרש ברישיון עסק בכל גודל פריט רישוי 3.2 א'.

מומלץ לזכור כי יש להיוועץ בבעל מקצוע מהתחום


משרד קלוד אדריכלים מתמחה בהגשת בקשות ובליווי בעלי עסקים להליך של רישוי עסקים בהצלחה רבה. משרדנו עתיר ניסיון ומכיר היטב את הנפשות הפועלות ואת התהליכים הנכונים והחוקיים שיש לפעול בהם אל מול הרשות, מה שמעניק לנו כגוף מקצועי פרטי יתרון בהתמודדויות הפוטנציאליות מול משברים ומקרי קיצון בצורה מקצועית, מהירה ויעילה.

בעסקים בהם גם מגדלים דגים, מכרסמים, עופות וכו' נדרש גם פריט רישוי 3.2 א' - מלבד הדרישות הנ"ל, יידרש גם ליווי חודשי של וטרינר טופס 1 + 2, תלוי ברשות המקומית.

כל עובדי המשרד עברו קורס מקיף לצורך הבנת התהליכים. הניסיון הרב שלנו בהתמודדות במקרים שונים מאפשר לנו להבין כיצד יש לפעול מול כל רשות ורשות.

צרו עמנו קשר לקבלת ייעוץ ראשוני חינם ולהצעת מחיר מפורטת לכל הליך הרישוי.

"אני נהנה ללכת לעבודה, אמר: האדם מולי, כאשר הבוס שלו מעביד אותו קשה אך כבר מההתחלה מתייחס אליו כמנהל צוות"
לא ידוע