רישיון עסק לקיוסק / פיצוצייה

זמני העבודה, הנגישות והזמינות של הקיוסק – או בשמו הנפוץ "פיצוצייה" – הפכו אותו לפופולרי בקרב קהל רחב אך ספציפי ברחבי הארץ. קהל היעד של הפיצוציות מאופיין במעשנים, בצרכני אלכוהול וכן באנשים ש"נתקעו" בלא מוצרי צריכה זולים יחסית – חלב, עיתון, שתייה וחטיפים. לאחרונה הפך האלכוהול למוצר השכיח ביותר הנמכר בפיצוציות, ולכן הגבילו את שעת המכירה שלו ל-23:00. מעבר לשעה זו אסור למכור אלכוהול ללקוחות מכל גיל שהוא (בתל אביב), בערים אחרות מגדירים את זה כפריט שונה.

נוסף על כך, קיוסקים לא מעטים הבינו את הפוטנציאל הכספי הגלום בהימורי הפיס, וכיום רובם משלבים בעסק טופסי הימורים שונים, דבר המעודד את הלקוח לשהות עוד זמן במקום ואולי אף להרחיב את קניותיו.

כן, גם קיוסק טעון רישוי עסק


על פי צו רישוי העסקים הקמת קיוסק טעון רישוי לפי פריט רישוי מצו רישוי עסקים שמספרו 4.7 א' - קיים מפרט אחיד. אמנם מדובר בהליך פשוט יחסית לשאר עסקי המזון, אך כל התנאים של עסקי המזון חלים גם כאן. בין שאר התקנות חובה שיהיו שירותים במקום או בקרבתו. אין חובה של הגדרת שטח אחסון בקיוסק, ולכן הוא פטור ממחסן.

כמו כן לא נקבע שטח מינימלי לקיום העסק, ועל כן כל שטח מתאים ובלבד שלא יעלה על 50 מ"ר, שכן אז הוא ייחשב למרכול (והתקנות שקבע משרד הבריאות למרכול שונות במהותן מקיוסק).

כמה תקנות נוקשות לעסקי הקיוסקים:

  1. חל איסור על מכירת ירקות ופירות במשקל.
  2. לעתים לא ניתן למקם מחוץ לעסק שולחנות וכיסאות.
  3. אין להכין כל סוג של מזון בעסק.
  4. בשל ייעודו כמסחר לא ניתן לפתוח קיוסק באזורי תעשייה (אלא אם מגישים בקשה לשימוש חורג).
  5. חובה למצוא פתרון לשירותים (לא חובה בתוך העסק) אלא בקרבת העסק או משותפים עד מרחק של 25 מטר.
  6. אסור למכור או להגיש אלכוהול (יש לשנות לפריט רישוי של "מרכול")

משרדנו מטפל ומכין בקשות לרישיון עסק לצורך קבלת אישור ניהול עסק


משרד אדריכלים מומחים "קלוד" מתמחה בהגשת בקשות לרישוי עסקים מול כל הרשויות בארץ. על הבקשה להיות מושלמת לצורך הגשה, והיא כוללת את כל התרשימים והחתכים של העסק ביחס לסביבה. אנו מכינים הכול בחמישה עותקים לרשות, כולל דף ראשון עם שם בעל העסק ופרטים נוספים. על הבקשה חובה להכיל חתימת בעל מקצוע מוסמך וטיפול מול גורמי האישור השונים.

מנצח הוא מי שיודע מתי להילחם, ומתי לא
סון טסו, אמנות המלחמה