הדבר המאפיין עסק זה הוא פעילות לתקופת זמן ארוכה יותר מעסקי המזון האחרים. הקהל הישראלי התמכר לשווארמה בפיתה, או בשמה הטורקי הנפוץ "דונר קבב". בכל מדינות אירופה השווארמה מוכרת כ"קבב" או כ"סופלקי".

בשוק הישראלי חידשו והתאימו את הקבב לשמו הישראלי – "שווארמה", המורכבת ברוב המקומות מבשר הודו נקבה. אין ספק שטעם השווארמה הישראלית מנצח בכל התחומים אל מול שאר המקומות בעולם.

עסק מסוג זה הוא טעון רישוי ומוגדר במהותו כמסעדה


על אף שאין זו באמת מסעדה, גם מבחינת תכנון מדורי המטבח והמחסן, העסק מופיע מבחינת פריט רישוי 4.2 א'. על פי רוב עסקים אלו מקבלים את השיפוד ממקור המייצר אותו מראש. הוא מאוחסן כבשר קפוא, ומהמקפיא מועבר ישירות למתקן השווארמה. אשר על כן אין כל עבודת הכנה עם הבשר, פרט לחיתוכו לעיני הלקוח.

נוסף על כך, בעסקים אלו מיועד התכנון של המדורים במטבח בעיקר להכנת סלטים טריים הנלווים למנה. ההגשה היא בעיקר בפיתה, בלאפה או בכריך, והיא מוּכּרת כמזון מהיר. לעתים בעלי העסקים משלבים בעסק גם פלאפל, פריט הנכנס אף הוא תחת הכותרת "מסעדה", אך חשוב ששטח הנכס יהיה לכל הפחות 50 מ"ר כדי שיהיה תואם לתקנות משרד הבריאות.

תכנון המדורים והגשת בקשה לשווארמה


אין זה סוד שתכנון עסקי מזון וליקויים מסוימים משתנים מנפת בריאות אחת לאחרת. אמנם אין בכך כל היגיון, אך כך הדברים פועלים בשטח. אשר על כן, טרם פתיחת העסק התייעצו אתנו, ונלווה אתכם באופן צמוד בכל התהליך אל מול הרשויות. אנו עתירי ניסיון בהתמודדות מול כל הרשויות בארץ – בצפון, במרכז ובדרום. אנחנו התחנה הראשונה שלכם.

אתם מוזמנים לפנות אלינו עוד היום לייעוץ ולקבלת מענה לשאלות הקריטיות המעסיקות אתכם בשלב פתיחת העסק.

"אני נהנה ללכת לעבודה, אמר: האדם מולי, כאשר הבוס שלו מעביד אותו קשה אך כבר מההתחלה מתייחס אליו כמנהל צוות"
לא ידוע