טקסט זה מתאר ומפרט באופן מדוקדק וברור את תהליכי הייצור בבית העסק (עסקי המזון בלבד). למעשה, בכל ההליך להוצאת רישיון עסק לבתי אוכל, נדרש בעל העסק להגיש טופס פרשה טכנית הכולל פירוט באשר למהותו של העסק ולתהליכי העבודה במקום. הגשת הטופס היא תנאי חובה בעת קבלת המסמכים ברשות המקומית לפתיחת בקשה לרישיון עסק.
הפרשה הטכנית ותוכנית העסק המתארת את תכנון המטבח והציוד שבו שלובות זו בזו. הפרשה הטכנית מתארת את תהליכי הייצור העתידים להתקיים במטבח העסק (בין שמדובר במסעדה, בסנדוויץ' בר, במעדנייה, באטליז, בפאב, במרכול וכולי), החל מקבלת הסחורות כחומר גלם, דרך תזרימי העבודה, תיאור תהליכי האחסון, שטיפה וחיטוי, הפרדה בין סוגי מזון שונים, פירוט הטיפול במזון, ועד הוצאתו כתוצר סופי (צלחות המנה) לכדי מנה או מוצר המוגש ללקוחות העסק.
עקרונות הבסיס שעליהם מסתמכת הפרשה הטכנית לרישיון יצרן הם HACCP וכן ISO. זוהי תקינה המתאימה למפעלים בדרגות שונות.
מי דורש ומי כותב את הפרשה הטכנית?
בדרך כלל הדרישה מגיעה מהרשות המקומית או מהמועצה האזורית כחלק מקבלת המסמכים להגשת הבקשה. חשוב להבהיר כאן כי זהו חלק מתהליך התכנון שבו אדריכל הרישוי מתכנן לכם את העסק, ובמקביל יש להכין את הפרשה הטכנית. לעסקי המזון הפשוטים יכול האדריכל, כפוף ליועץ מטבחים, לכתוב עבורכם את הפרשה הטכנית, אולם במקרים שבהם יש מעורבות לתזרים עבודה מורכב (רישיון יצרן) יש צורך בליווי של טכנולוג מזון ושל רופא וטרינרי בעלי מומחיות במזון לבריאות הציבור.
את הטופס מגישים עם התוכנית האדריכלית שמכין האדריכל, כולל בקשה לרישיון עסק.
לא רק לעסקי המזון – פרשה טכנית סביבתית
ברוב המקרים הפרשה הטכנית מיועדת לעסקי המזון, אך לא רק להם. המשרד להגנת הסביבה דורש מסמך תקדימי (סקר שפכים) מעסקים (תחנות דלק, מוסכים אולמות אירועים וכולי) שקיים בהם החשש לזיהום קרקעות. גם במקרים שבהם מגישים בקשה לשנות ייעוד מקרקע חקלאית לתחנת דלק תגיע דרישה מעין זו.
תהליך הכנת "סקר השפכים" כולל איסוף נתונים על העסק, שלבים מוקדמים של פירוט תהליכי הייצור, תשתיות ומתקנים, אפיון זרמי ייצור והסעת השפכים ע"י העסק, וכן איתור ומיפוי של מוקדי הזיהום העלולים לבוא בחשבון. בסקר ננתח ונבחן חלופות לשיפור איכותם של השפכים המזיקים היוצאים מהעסק.
זקוקים רק לטופס הפרשה הטכנית? להלן קישור להדפסה (טופס מצורף בתחתית העמוד)
לאטליז?! טופס פרשה טכנית עבור אטליזים וחנויות דגים להלן קישור להדפסה (טופס מצורף בתחתית העמוד)
מתבקשים להכין פרשה טכנית ובעצם אינכם מבינים דבר?
פנו אלינו, למשרד קלוד אדריכלים, עוד היום, ונשמח לסייע לכם לעבור את התהליך בהצלחה ובמקצועיות. נוסף על כך יעניק לכם משרדנו ליווי אישי וצמוד הכולל את תכנון העסק בהתאם לתקנות המזון של משרד הבריאות.