על רקע פרסומים שונים בנושא ליקויים באבטחת עסקים, הוחלט במשטרת ישראל לבחון סוגיה זו. רישוי חברות שמירה פרטיות לנושאי אבטחת קניונים למשל הוא באחריות משרד המשפטים. משטרת ישראל היא האחראית על הגדרת קריטריונים לרמת האבטחה ולמשמשים בתפקידים השונים בביצוע האבטחה. על בעל העסק מוטלת האחריות לבצע את הוראות המשטרה באמצעות חברות שמירה פרטיות.
באתר משטרת ישראל מצוינים 45 סוגי עסקים שבנוגע להם נדרש אישור מהמשטרה. קבלת אישור המשטרה היא חובה על מנת לקבל את רישיון העסק מהרשות המוניציפלית.
העסקת מאבטח בעסק טעון רישוי
כדי להכשיר מאבטח חמוש או שאינו חמוש לצורך אבטחת עסק, יש לוודא כי הוא עומד בתבחיני המאבטח כפי שמופיעים במפרט 151 החדש.
ניתן ליצור קשר עם אחד מבתי הספר להכשרת מאבטחים על מנת לערוך בדיקה נוספת ולוודא את עמידתו בתבחיני המשטרה. המאבטח יוכשר במשך ארבעה ימים, ותעודה על הכשרתו תועבר על ידי בית הספר לחטיבת אבטחה במטה הארצי לצורך הנפקת תעודת מאבטח מוכשר לאותו עסק.
כאשר מדובר במאבטח שאינו חמוש בנשק, יש להפנות את טופס פרטי המועמד למאבטח עם פרטי המאבטח למשרדי המשטרה לצורך בדיקת מודיעין, ורק לאחר אישורו ניתן להפנותו לביה"ס להכשרה למשך שלושה ימים בלבד. מאבטח חמוש בנשק ברמה א' (לעסקים בודדים), יקבל הכשרה במשך חמישה ימים.
אבטחה באירועים ובעסקים - אישור משטרה
בהתאם לחוק רישוי עסקים, משטרת ישראל מופקדת על מטרת הרישוי: מניעת סכנות לשלום הציבור ואבטחה מפני שוד והתפרצות, מניעת סכנות הנובעות מפעילות חבלנית עוינת, סדר ציבורי ועבירות פליליות. משטרת ישראל עורכת שינוי בדרישותיה בכל הקשור למערך האבטחה בעסקים טעוני אישור.
במסגרת שינוי זה חולקו כל סוגי העסקים לשלוש רמות אבטחה, נקבעו ארבעה בעלי תפקידים ביטחוניים בעסק הטעון אישור המשטרה, וכן נקבעו תבחינים חדשים לאותם בעלי תפקידים.
כל בעלי התפקידים הביטחוניים עוברים הכשרה במרכזי הכשרה שאושרו על ידי משטרת ישראל, ובתום ההכשרה מקבלים הסמכה לתפקידם בצירוף תעודות שמנפיקה משטרת ישראל.
תרחישים
- התקהלות – עסק שבו מתרכז קהל רב, ושעלולה להתעורר בו סכנה ממשית לשלום הציבור מן ההיבט הביטחוני או הפלילי. דוגמאות: מרכזי קניות, תערוכות, בתי קולנוע ובתי מלון.
- חשש ממעשי שוד – עסק שיש בו ריכוז של מוצרים יקרי ערך, ושעלולה להתעורר בו סכנה לשוד, לפריצה או לגניבה. דוגמאות: מפעלי יהלומים, בלדרות מאובטחת ובנקים.
- מהצד הפלילי אך ללא קורבן מתלונן – עסק שיש למשטרה עניין בו מן ההיבט הפלילי. דוגמאות: בתי הימורים, משקאות משכרים ומגרשי ברזל.
קיבלת דרישה מהמשטרה למאבטח או לנאמן ביטחון לעסק? הבה נבהיר כמה פרטים בנושא. הדרישה לנאמן ביטחון מיועדת גם לבתי מלון טעוני רישוי המכילים עד 100 חדרים. הדרישה מחייבת שיימצא לפחות אדם אחד בעל הכשרה מקצועית מתאימה (קורס + ריענון של פעם בשנה).
הדרישה למנהל אבטחה או לקב"ט מיועדת לעסקים בסיכון גבוה של המשטרה מבחינת אבטחה.
לכל אחת מהתפקידים מוגדרים הקריטריונים שעל העסק לעמוד בהם, כמפורט במפרט 151 של המשטרה, לרבות שליטה בשפה העברית, אזרחות ישראלית, שירות בצה"ל ותעודת בגרות.
בין התפקידים המוגדרים לפי הסדר הגבוה לנמוך:
- מאבטח בנקים
- מנהל אבטחה
- מאבטח בסיסי
- בודק ביטחוני
- בודק ביטחוני במועדונים
פנו למומחים ברישוי עסקים
משרדנו עתיר ניסיון בנושא, והוא מעניק סיוע מקצועי בכל הליך הרישוי של העסק, כולל שלב הכנת הבקשה. חשוב להדגיש כי הבקשה לרישיון עסק היא הבסיס לכול. אשר על כן, טרם הגשת הבקשה חשוב כי תפנה אלינו, ונשמח להעניק לך את הייעוץ המקצועי והמשתלם לך ביותר.
אומרים שאלוהים נמצא בפרטים הקטנים. מניסיוננו הרב – גם כאן, ואופן הכנת הבקשה עשוי לחולל הבדל ניכר.
צור קשר טלפוני עוד היום לקבלת ייעוץ טלפוני חינם: 03-903-3003