אין רישיון עסק, האם ניתן לבטל הסכם שכירות?

נתחיל מהסוף, כן.

קיימת אפשרות כזאת, והאחראיים הם שני הצדדים השוכר ובעל הנכס, זה על פסקי דין:

  1. תא 32640-04-19 עלוא נ. כחלון  
  2. תא מ עכו 60993-06-16 גפטלר נ. ביטון

כל מקרה לגופו, אך בשילוב חוסר עבודת רקע של בעל הנכס והשוכר – בעל הנכס עלול למצות את הדין, כאשר אתם ניגשים לעורך דין שיכין עבורכם את ההסכם, בד"כ הוא מציין בהסכם שכירות כי "האחריות להוצאת רישיון העסק תחול על השוכר בלבד, והוא בלבד אחראי להוצאת הרישיון" בפסקי דין הנ"ל נראה כי השופטים לא השתכנעו שהחובה חלה רקק על השוכר ומלכתחילה בעל הנכס נדרש לבצע בדיקה מקדימה, הבדיקה המדוברת היא בדיקת היתכנות, שאותה מבצע אדריכל רישוי.

מהי בדיקת היתכנות לנכס לצורך הוצאת רישיון עסק?

הבדיקה כוללת דו"ח נתונים לנכס, האם עומד בקריטריונים של השימוש במקום, כגון ייעוד הנכס (תכנית בניין עיר) וחריגות בנייה בתיק בניין, כמובן שהבדיקה מיועדת לעסקים חדשים שטרם חתמו על חוזה שכירות מול בעל הנכס!!

אז איך ייתכן, שבית משפט יכול לבטל הסכם שכירות?


בין השיקולים שעמדו בפני השופט הינו סעיף של "צדק ויושר", בפסק דין צוין כי מאחר והמשכיר העביר את האחריות לבדיקת ההיתכנות הנכס למטרת השכירות -  לשוכר, זה הסעיף המדובר בחוזה, לא ניתן להסיק כי בעל העסק ידע או לא – אם העסק שלו טעון רישוי!

עבודה יסודית של העורך דין בשילוב אדריכל רישוי יכולים למנוע מקרים כגון המתוארים בפסק דין.

משרדנו ישמח ללוות את בעל הנכס או/ו בעל העסק (השוכר) בהליך מקצועי על מנת להבין מה גבולות הגזרה של הנכס, והאם השוכר יוכל לקבל רישיון עסק, אם יפעל על פי התקנות של רישוי עסקים, פנו אלינו עוד היום לקבלת מענה טלפוני ראשוני ללא עלות.

***כל האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי וכל המידע המצוי באתר משמש כמידע כללי בלבד

מנצח הוא מי שיודע מתי להילחם, ומתי לא
סון טסו, אמנות המלחמה