בית אריזה לירקות שטופים

ניתן לראות כי ענף הירקות הטריים בארץ עובר שינויים בשנים האחרונות. רוב שטחי הגידול הם כיום במבני חממה סגורים ובאקלים מבוקר. דרישות הייצוא הגבוהות בשנים האחרונות הביאו את החקלאים להתמחות בגידול איכותי ובתנאים אופטימליים.

במקביל, השוק הישראלי רכש את הידע לדרוש את הזנים המתוקים והבריאים של הירקות והפירות. השוק הישראלי הוא צרכן גדול יחסית, בדגש על בידול באיכות ובאריזה. במסגרת מגמה חדשה זו יש לענות לציפיות הצרכנים, ולשווק ירקות מוכנים לאכילה ללא צורך בשטיפה. מכאן מגיע הצורך ברישיון יצרן.

כיצד ניתן לפתוח מפעל של בית אריזה לירקות שטופים?

ראשית, חשוב להבהיר שמפעל מעין זה חייב להיות צמוד למשק החקלאי. תהליך השטיפה והאריזה צריך להיות צמוד מאוד לשלב הקטיף. המשמעות היא שבית האריזה הוא גם מפעל המכיל מכונות לשטיפה וכן מתקני אריזה של התוצרת החקלאית.

יש לפעול ולתכנן את בית האריזה על פי העיקרון של "תהליך רציף וחד-כיווני". כל הירקות, בשלב חומר ה"גלם, נכנסים מצד אחד, עוברים תהליך עיבוד – שטיפה של התוצרת ואריזתה באריזה חד-פעמית – ואז יוצאים בצד השני.

20220428104205.069.jpg

 

התהליך מחייב התארגנות ועבודה מול משרד הבריאות

כמו בכל רישיון יצרן, גם כאן נדרש תכנון קפדני לאורך כל הקו. לעיתים, כיוון שמדובר על מפעל יצרני הנמצא בדרך כלל על קרקע חקלאית, ידרשו הרשויות (ויש לציין שהלא מנוסות) הליך שימוש חורג משטח חקלאי למפעל מזון.

אין הדבר נכון (לא בכל המקרים!), כיוון שכאשר בית האריזה משמש את הקרקע החקלאית, יש מה שנקרא "תואם שימוש". משמעות הדבר היא שכל עוד בית האריזה משתמש בקרקע החקלאית לצורך קידום התוצרת, הדבר מבוקר ותקני.

משרדנו מעניק ליווי לאורך התהליך, כולל הכנת פרשה טכנית מפורטת היטב ע"י יועץ מזון או טכנולוג מזון בהתאם לצורך, תוך כדי התייחסות, בין השאר, לנקודות הבאות: מהות הפעילות, המבנה, פתרונות אוורור, עובדים, תרשימי זרימה, התייחסות לפסולת, נוהלי ניקיון וכולי. יש לבקר את תהליך העבודה היטב ולהגיש תוכנית אדריכלית שמתוכננת על פי הדרישות.

פנו אלינו עוד היום לקבלת ייעוץ ראשוני טלפוני חינם: 03-9033003

 

"אני נהנה ללכת לעבודה, אמר: האדם מולי, כאשר הבוס שלו מעביד אותו קשה אך כבר מההתחלה מתייחס אליו כמנהל צוות"
לא ידוע