תעשיית המזון היא ללא ספק תעשייה מאתגרת מאוד. זו אחת התעשיות המוערכות ביותר, כיוון שלמזון ולשתייה תפקיד מכריע ומרכזי בחיינו. תעשייה זו כפופה לרגולציות רבות, ובהן התקנות והפיקוח של שירותי המזון מטעם משרד הבריאות. בצדק, בהתחשב בכך שלמשרד הבריאות אחריות בשמירה על בריאות האוכלוסייה ועל מניעת מחלות זיהומיות. רישיון למפעל מזון מונפק למשל על ידי שירות המזון במשרד הבריאות, ומטרתו לאפשר פיקוח על הייצור במפעלי מזון בישראל (ייצור מקומי) במטרה לשמור על בריאות הציבור.
תהליכי הייצור של המזון משפיעים על טעמו, על מאפייניו התזונתיים, על אורך חיי המדף שלו ועוד. לכל סוג של מזון יש מאפיינים הדורשים התייחסות, והנושא דורש היערכות ותכנון של מפעלי המזון על סוגיהם השונים. עסקים טעוני רישיון יצרן בתחום המזון נדרשים להעסיק טכנולוג מזון לצורך בקרה שוטפת במערך העסק. לצורך הדוגמה, מפעל לסלטים או לחטיפי מזון זקוקים לטכנולוג מזון.
ייצור המזון בצורה תעשייתית הוא תחום מקצועי הדורש ידע רב, הן בתקנות ורגולציות הקשורות לתחום המזון והן במאפייני הייצור, האריזה ותנאי האחסון של המזון. טכנולוג המזון שותף לכל תהליך התכנון של מוצר המזון או השתייה – הייצור, חיי המדף ועד ההגעה לצרכן הסופי. הוא יאתר את חומרי הגלם למוצר ולאריזתו, ישלב תכנון של מוצרים חדשים ויתכנן את תהליך ההובלה מהמפעל או ממקום האחסון עד למדף.
טכנולוג המזון משפר את ערכיהם התזונתיים של מוצרי המזון הקיימים, ומוציא אותם לשוק תחת מיתוג מחודש כדי לזכות בקמפיין שיווקי מצליח. הוא יכול להוסיף למוצר אלמנטים המשנים את ערכו התזונתי, כולל המרת חומרים שהיו פעם מסוכנים בחומרים הנחשבים כיום איכותיים יותר. לטכנולוג המזון יש יכולת להשפיע גם על ההוצאה של העסק לעומת הרווח שבו. הוא איש המקצוע המכיר את הנושא בצורה מקיפה ומציע את שירותי הייעוץ לעסקים בתחום המזון, כגון מפעלי מזון, מחסני קירור ואריזה, מחלבות, מסעדות ויבואני מזון. כל העוסק בתחום המזון נדרש לטכנולוג מזון לצורך בדיקות חודשיות מדוגמיות המזון.
טכנולוג המזון נדרש ללמוד תחומים שונים הנוגעים לתעשיית המזון, בהם כימיה, ביולוגיה, ביוכימיה, גנטיקה ומיקרוביולוגיה. תחומים אלו באים בסופו של דבר לידי ביטוי בשטח בתעשיית המזון, והם משפיעים על כל תהליך הייצור ועל מאפייניו של המזון היוצא מהמפעל ועד הגעתו ללקוח הסופי.
תחומי האחריות של טכנולוג המזון
לכל עסק בתחום המזון צרכים שונים, אך את רובם ניתן להכניס לתוך קטגוריות האחריות הבאות:
-
תכנון פסי ייצור הכולל תכנון תזרימי של המכונות ואת כל התהליכים התעשייתיים של ייצור המזון.
-
תכנון ויישום של הליכי בטיחות המזון ושימורו. יש צורך להבטיח כי המזון בטוח לאכילה, נקי מזיהומים ואינו חשוף להתפתחות בקטריות ולגורמי מחלות שונים.
-
ידע בתהליכים ביוטכנולוגיים של ייצור המזון.
-
בקרת איכות על כל תהליך ייצור המזון, כולל ISO9000.
-
תכנון אריזות המזון (לא מהבחינה העיצובית-גרפית, אלא בהיבט של שמירה על טריות המזון).
-
שמירה על בריאות הציבור בכל הנוגע לפיקוח על המזון.
עסקים בתחום המזון נזקקים לשירותיו של טכנולוג מזון. כל הרוצה לפתוח קו מזון של מוצרים חדשים, או לשדרג מוצרים קיימים, או ליישם שיטות ייצור יעילות יותר וחסכוניות יותר – תמיד יזדקק לשירותיו של טכנולוג מזון.
משרדנו מעניק ליווי מוקפד בכל תהליך רישוי עסקים. המשרד עובד עם טכנולוג מזון יועץ מוביל בתחומו, וזאת במטרה להעניק ללקוחותינו שירות מקצועי כולל בתחום המזון. היועץ הוא בעל ניסיון עשיר ומגוון בהקמה, בתכנון, ובייעוץ של מפעלי מזון שונים בארץ.
צרו קשר לקבלת הצעת מחיר הכוללת ליווי צמוד ומלא לכל אורך התהליך.