לפתיחת עסק העוסק בהכנת מזון, קיימות דרישות חוקיות וסטנדרטים בטיחותיים חשובים שיש לקיים.

אלו נועדו להבטיח את בריאות הציבור ואת איכות המזון המוגש. הקמת עסק מזון באופן מקצועי ובטיחותי חיונית הן מבחינה חוקית והן מבחינת שמירה על המוניטין והאמינות של העסק.

דרישות חוקיות להקמת עסק מזון,

על פי חוק רישוי עסקים, יש לעמוד במספר דרישות על מנת לפתוח עסק מזון באופן חוקי:

  1. ניהול העסק עם רישיון עסק
  2. אישור משרד הבריאות על עמידה בתנאי התברואה וההיגיינה
  3. עובדים עם הדרכה מתאימה בהיגיינה ובטיחות מזון
  4. עמידה בתקנות ייצור, אריזה, סימון ואחסון של מזון

היבטים בטיחותיים חשובים בהקמת המטבח מעבר לדרישות החוקיות,

ישנם מספר היבטים בטיחותיים משמעותיים שיש להקפיד עליהם בעת הקמת מטבח וייצור מזון:

  1. מיזוג אוויר ואוורור מתאימים להרחקת אדים ולאספקת אוויר נקי
  2. כיורים ומתקני שטיפה לעובדים ולציוד בכמות מספקת
  3. שימוש בחומרי ניקוי וחיטוי תקניים לציוד ולמשטחי העבודה
  4. מדיחי כלים תעשייתיים עם טמפרטורות שטיפה וחיטוי נאותות
  5. התקנת מז"ח לחסימת זרימה חוזרת ומניעת זיהום מערכת המים
  6. ארונות קירור וארונות הקפאה בטמפרטורות תקניות למניעת התרבות חיידקים
  7. תחזוקה והדברה סדירות למניעת מזיקים ומניעת זיהומים

לקוחות רבים מחפשים עסקי מזון המקפידים על בטיחות, היגיינה וערכים של איכות ותרבות שירות. עסקים המקימים מטבחים בצורה מקצועית תוך עמידה בדרישות החוק וההיבטים הבטיחותיים, נהנים ממוניטין טוב, אמינות ויכולת להתמודד עם תחרות רבה.

שירותי ייעוץ והקמת מטבחים מקצועיים במשרדנו,

אנו מתמחים בהקמה מקצועית של מטבחים לעסקי מזון, תוך שמירה קפדנית על כל הדרישות החוקיות, תקני הבטיחות וסטנדרטי האיכות הגבוהים ביותר. צוות המומחים שלנו מלווה את הלקוחות משלב התכנון ועד לאחר ההקמה המלאה של המטבח, שירותינו כוללים: ייעוץ והכנת תכנית העמדה מפורטת, ליווי וסיוע בהשגת כל האישורים והרישיונות הנדרשים מול משרד הבריאות (חוו"ד מקדמית), תכנון מדויק של המטבח המקצועי תוך התחשבות בכל הדרישות התפעוליות, חיבור מול ספקים לשם אספקת הציוד התעשייתי המתאים וביצוע ההתקנות השונות כמו התקנת מז"ח, התקנת מערכות קירור וחיטוי, הדרכות והכשרות לצוותי העובדים ועוד.

עבור עסקים שמחפשים להקים מטבח מזון, איכותי, בטוח ועומד בתקנים המחמירים ביותר - משרדנו הוא הפתרון האידאלי. צרו איתנו קשר בטלפון 03-9033003 ונתחיל את התהליך כבר היום.

אל תסכנו את עצמכם ואת בריאות הלקוחות שלכם. השקיעו בהקמת מטבח מקצועי, בטיחותי העומד בסטנדרטים הגבוהים ביותר. המוניטין הטוב והרגיעה שעסק שלכם מקפיד על בטיחות וחוקיות, שווים את המאמץ וההשקעה.

"אני נהנה ללכת לעבודה, אמר: האדם מולי, כאשר הבוס שלו מעביד אותו קשה אך כבר מההתחלה מתייחס אליו כמנהל צוות"
לא ידוע