כל בעל עסק בישראל חייב לקבל רישיון להפעלת העסק שלו, הרישיון חותר להבטיח כי בעלי עסקים יפעלו באופן בטוח ותואם לתקנים, וכך מונעים תקלות ואסונות. בכל תחום יש תקנות ובמיוחד יש תקנות שרלוונטיות לתחום המזון. כי כל בעל עסק שמוכר מוצרי מזון, ובמיוחד מזון מוכן, עלול להתמודד עם מזון מקולקל, חיידקים, תנאי אחסון לא נאותים וכדומה. קבלת רישיון עסק למאפיה נועד להבטיח כי במקום בוצעו ההתאמות הנחוצות להפעלת מאפיה וכי המקום יוכל לפעול באופן בטוח ותקני לפי הנהלים והכללים הרלוונטיים.

כיצד מקבלים רישיון עסק למאפיה?

קבלת רישיון הוא תהליך, וכמו כל תהליך ביורוקרטי הוא עלול לקחת זמן... אך כאשר אתם מלווים באנשי מקצוע מנוסים בתחום אתם צפויים לצלוח את המשימה הזו ביתר קלות וביתר מהירות. בשלב בו אתם צריכים לקבל רישיון עסק למאפיה אתם צריכים לפנות אל אנשי מקצוע שינחו אתכם לגבי ביצוע התאמות בשטח כדי לקבל את הרישיון להפעלת המאפיה. לרוב יהיה עליכם לבצע התאמות שקשורות לאחסון מוצרי מזון בהתאם לטמפרטורה המתאימה להם, לאמצעי כיבוי אש ונידוף עשן בהתאם לעוצמת התנורים ומוצרי החשמל האחרים שאתם משתמשים בהם במטבחי המאפיה. תהליך ההתאמות יהיה יעיל ומהיר יותר כאשר תדעו במדויק מה נדרש מכם לעשות ואיך עליכם לפעול כדי לקבל את האישורים מהגורמים הרלוונטיים.

ממי צריך לקבל אישורים כדי לקבל רישיון עסק למאפיה?

כדי לקבל רישיון עסק למאפיה עליכם לקבל אישורים מגורמים שונים. בין היתר מדובר ברשות המקומית בה אתם פועלים, משרדים ממשלתיים כמו משרד הבריאות וכן כיבוי אש ומשטרה. אתם תקבלו תכנית אדריכלית מותאמת שעל פיה יהיה עליכם לאבזר את המקום ולבצע התאמות בהתאם לדרישות שקשורות לתחום העיסוק שלכם, כלומר אפיה ומכירת מזון. ככל שתפעלו בצורה תואמת לתכנית כך יש סיכוי כי כבר בבדיקה הראשונה שתתבצע תקבלו את הרישיון. אך במידה ויש ליקויים שיתגלו על ידי הגורמים הבודקים, תידרשו לבצע שינויים ותיקונים בדרככם לקבל את הרישיון להפעלת המאפיה.

שלבים בקבלת רישיון עסק למאפיה

  • פניה אל גורם מקצועי שפועל מול הגורמים הרשמיים כמו הרשות המקומית ומשרדים רלוונטיים.
  • קבלת תכנית מותאמת להפעלת העסק המתוכנן שלכם לפי סוגי המאפים, סוגי התנורים ואופי המקום הקיים לפי הנתונים שלו.
  • ביצוע התכנית ויישום כל ההנחיות.
  • בדיקה שמתבצעת על ידי הגורמים הרשמיים.
  • ביצוע שינויים ותיקונים במידת הצורך.
  • קבלת הרישיון להפעלת עסק מאפיה.


אנו מזמינים אתכם להכיר את השירותים המקצועיים של חברת קלוד – חברת אדריכלות ועיצוב פנים שמתמחה בעיצוב עסקי לצורך רישוי עסקים. המסעדה שלכם תהיה בידיים טובות כאשר תהליך הרישוי יתבצע באמצעותנו. כך תהיו בטוחים כי העסק שלכם יהיה מעוצב היטב, בנימה עכשווית ומושכת בהתאם לקונספט העסקי שלכם, וכמה חשוב – לפי דרישות התקנים הרלוונטיים.
 

מנצח הוא מי שיודע מתי להילחם, ומתי לא
סון טסו, אמנות המלחמה