רישוי עסקים למוקדי בקרה

ראשית נרחיב אודות חדר בקרה, מה מוגדר כחדר בקרה אלקטרוני?

חדר / מוקד בקרה אלקטרוני מפעיל ניידות סיור באתרים שונים המוגנים בכדי ליצור הרתעה באמצעות הנוכחות בשטח. החיבור למוקד נדרש על ידי חברות הביטוח או עסקים טעוני רישוי עסק לפי פריט רישוי 9.4 אותם חדרי בקרה מחוייבים להפעיל מוקד פריצה ומיגון רמה א' החייב לעמוד בדרישות שהוגדרו על ידי מכון התקנים, בתקן מס' 1337 חלק 3, אך גם בדרישות משטרת ישראל לפי הפריט בצו רישוי עסקים.

מה נדרש לספק לצורך קבלת רישיון עסק?

בין האישורים שנדרשים לצורך קבלת רישיון עסק, נדרש להמציא אישור מכון התקנים המעידים כי הציוד האלקטרוני שבמוקד והציוד ביחידת הקצה (אצל המנוי), אופן ההתקנות של הציוד והתקשורת הקווית והאלחוטית מהמוקד למנוי, ובקרה מדגמית מהמנוי למוקד על פעולת הציוד מול המוקד (דו-כיווני אלחוטי ודו-כיווני קולי) נבדקו ואושרו על ידי מכון התקנים והם עומדים בתקנים ובמפרטי ההשגחה של מכון התקנים או מפרטי משטרת ישראל.

בנוסף נדרש אישור ממכון התקנים המעיד, כי מוקד הבקרה על כל חלקיו, עומד בדרישות תקן מספר 1337 חלק 3 של מכון התקנים, לצורך קבלת האישור יש לוודא שהמכשירים אכן עומדים בתקן ולהזמין מבקר מטעם מכון התקנים לצורך בדיקת הציוד בעסק.

בין המסמכים שיצורפו לבקשה תצורף תכנית אבטחה ותיק שטח ע"י בעל העסק בהתאם להנחיות המקומיות ברשות המוניציפלית.

לא נדרש הכנת תכניות אדריכליות / ליווי אדריכלי לצורך הגשת הבקשה לרישיון עסק!

מנצח הוא מי שיודע מתי להילחם, ומתי לא
סון טסו, אמנות המלחמה