רישיון עסק Food truck (פוד טראק)

מי שניסה בעבר יודע, שלהוציא רישיון  Food truck (פוד טראק) הייתה משימה כמעט בלתי אפשרית, אך לאחרונה, בתחילת שנת 2021 בעקבות פרסום מפרט אחיד 6.9 א' המיועד לרוכלות מזון כגון, פודטראק, גובשו התקנות על-ידי משרד הבריאות, ומעתה זה אפשרי לקבל רישיון עסק.

ייתכן כי, ברשויות רבות יתקשו תחילה באופן הוצאת הרישיון לפועל , ואף חלקם הגדול עדיין יפעילו חוק עזר עירוני, על מנת שרוכלות לא תהיה חלק "מהנוף האורבני", אך כל זאת לא מנע מהממשלה להפיץ מפרט אחיד בעניין.

למעשה, קיימים שני סוגים עיקריים של פוד טראק


הסוג הראשון הוא משאית נוסעת "הנייד" - Food truck (פוד טראק) מונע שניתן להניע ממקום למקום וזאת בתנאי שמדובר במקומות שאושרו מראש על ידי הרשויות המוניציפליות - ובפרט מחלקת רישוי עסקים האחראית על האזור שבכוונתו של בעל העסק לפעול בו.

הסוג השני הוא קבוע "הנייח" - Food truck (פוד טראק) שבנוי על תשתית של עגלה נגררת ומתחבר לכלי רכב, פועל כמו מזנון וממוקם במיקום קבוע לאורך כל תקופת הפעילות שלו, או בתקופות מסוימות שנקבעו מראש.

שניהם מוגדרים תחת פריט רישוי 6.9 א', דגשים להנחיות משרד הבריאות עבור משאית מזון:

  1. לא יוחזקו או/ו יטופלו מוצרים גולמיים מן החי – בשר נא.
    *בשר ועוף יגיעו מספק יצרן מאושר במצב מוכן לאכילה – קפוא.
  2. לא תתבצע הפשרה – פרט להפשרת עיסת פלאפל שמסופקת קפואה מהיצרן.
  3. לא תתאפשר הכנת חביתות ו/או  שימוש מביצים טריות, תתאפשר הכנה מנוזל ביצים מפוסטרות בלבד.
  4. לא יחזיק במתקן ירקות גולמיים – לא שטופים, ירקות ופירות בשימוש המתקן יתקבלו מספק יצרני במצב שטוף ומוכן לעבודה.
  5. תותר חימום והגשה של בורקסים / זיוות / פיצות קפואות, טוסטים הכנה במקום.
  6. בפוד טראק בו מותקן קולט אדים יתאפשר טיגון של צ'יפס, פלאפל, שניצלונים ופסטלים שמסופקים קפואים ממקור יצרני ע"פ חוק.
  7. תתאפשר הכנת כריכים בשילוב סלטים קנויים (מטבוחה, חומוס, טחינה, שימורי דגים וכו') בשילוב  נקניקים, נקניקיות, גבינות המסופקים עם רישיון יצרן.
  8. ניתן להכין שתיה חמה ומיצים מפירות שטופים ומחוטאים שמסופקים מיצרן לאחר שעברו שטיפה וחיטוי.
  9. הליך הרכבת המנות תתבצענה אך ורק לעיני הלקוח ולצריכה מיידית – אין הכנה מראש!
  10. ללא תתאפשר פעולות בישול והכנת מרקים / קטניות / אטריות / ספגטי וכו'... כן תתאפשר הכנת מרקים מאבקות מוכנות מראש.
  11. בעל העסק ישמור אריזות מזון מוכנות לאכילה שנפתחו לצורך מכירתם בתפזורת, עד לסיום תכולת האריזה.

להלן מספר דגשים לתשתיות סביבתיות והנדסיות Food truck (פוד טראק)

  1. השימוש במים במשאית המזון חייבת להיות באיכות של מי שתיה.
  2. בעסק בו מתבצעות פעולות טיפול במזון, יימצאו במתקן העסק שני כיורים לפחות - כיור לרחצת ידיים וכיור תפעולי - כולל מים חמים וקרים באמצעות מחמם מים (אטמור), מותר השימוש בשני כיורים צמודים אך עם מחיצת הפרדה.

* במקרה של הפסקה באספקת החשמל לעסק, תופסק הפעילות בעסק עד לחידוש האספקה

  1. אישור לחיבור מים מהרשות או מתאגיד המים -  את המים חובה לרוקן בסוף יום העבודה ולמלא מחדש ביום הבא.
  2. בתכנית יוצג פתרון לניקוז שפכי העסק, בין אם מדובר בחיבור קבוע לביוב עירוני ובין אם באגירת שפכים במיכל מיוחד שכולל שמירת האישור על הריקון במקום המיועד לכך.
  3. אזור ההמתנה המיועד ללקוחות העסק יהיה מוצל ומוגן מפני גשם

דרישות בטיחות האש: במשאית/ נגררת / פוד-טראק יותקן מטפה אבקה 6 ק"ג עם אישור תקינות.

בפוד טראק שקיים בו שימוש בגז, יש ליישם דרישות ת"י 158 ובעל העסק יחזיק אישור מבעל מקצוע מוסמך לעבודת גפ"מ.

אם הגעתם עד לכאן, אתם בהחלט מביעים רצינות, ולכן חשוב לזכור- תכנון של עסק מהסוגים הנ"ל הוא לא עניין של מה בכך, ועל מנת להצליח יש להיעזר במומחים, למזלכם, לנו יש את הניסיון הדרוש לכך, ואתם מוזמנים ליצור קשר עם משרדנו "קלוד אדריכלים", ויחד נפעל לתכנון המתאים לעסק שלכם, על פי צרכיו ואופיו אל תהססו, פנו למשרדנו עוד היום. ייעוץ טלפוני ראשוני

"החיים עוברים ומתקדמים קדימה, התעסקות עם העבר לא תשנה את העתיד"
ז'אן קלוד מקס