בתחילתה של כל עונת קיץ פורחים במקומות שונים בארץ עסקי הגלידריות. הסיבה לכך נעוצה בדרך כלל בעובדה שעסקי הגלידריות נראים רווחיים בעיניהם של היזמים השונים, והדבר עומד בהלימה לצורך ההולך וגובר של הציבור בעונה זו. יציאה או התעכבות לגלידה הן בגדר של בילוי בקרב הצעירים הפוקדים את סניפי הגלידריות בכל שעות היום וכן בשעות הערב, בימי חול, בסופי שבוע ובשבתות, בדרך לים או בחזרה, בדרך לבילוי או ביציאה ממנו. להנחה זו יש אכן קרקע יציבה להישען עליה, אך נדרש לתכנן ולעצב את העסק היטב, כך שימשוך לתוכו את קהל הלקוחות הפוטנציאליים.
מה ההבדל בין סוגי הגלידריות?
ישנן גלידריות המכינות ומייצרות את הגלידה במקום, וישנן גלידריות הקונות גלידות מוכנות מספק בעל רישיון יצרן. כך או כך, הגלידות מונחות בתוך בסקטות בוויטרינה. מצד אחד, עלות הייצור במקום היא זולה יותר, אך מן העבר האחר היא דורשת עבודה רבה יותר. אנו רואים הבדלים משמעותיים מבחינת שטחי העבודה במטבח ומדורי העבודה התפעוליים. משרד הבריאות הוציא הנחיות ותקנות לגלידריות וסיווג אותן לשלוש תתי-קבוצות:
- ממכר גלידה מוכנה – "פעילות יצרנית מצומצמת": קבלת תערובת מוכנה. הפעולה היחידה היא הקפאה על ידי המכונה, מילוי ושיווק מול עיניו של הלקוח. הציוד הנדרש הוא סטנדרטי.
- ממכר גלידה בייצור מקומי לשימוש עצמי בלבד! – עבודה עם חומרי גלם רגישים (שמנת מתוקה כולל פסטור), הכנה והקפאה במקום. נדרש ציוד מצומצם וסידור עבודה למדורים חד-כיווני במטבח, כולל מדור שטיפת כלים, עבודה וייצור ושטח למחסן.
- ייצור במקום לממכר מחוץ לעסק – קבלת חומרי גלם, ייצור ערבוב והקפאה במנות גדולות. כאן מדובר כבר בציוד מורכב, שהרי זהו מפעל לייצור גלידות לכל דבר ועניין, והמשמעות היא שנדרש לו רישיון יצרן.
המשרד מלווה את בעל הגלידריה בהליך רישוי תקין מול משרד הבריאות. תכנון ועיצוב הגלידריה הוא חלק חשוב בהצלחת העסק. רוב לקוחותינו מגיעים עם שאלות בנושאי שטחים. כמו כן רובם מתאימים לקבוצה מס' 2. מבחינת תקנות הרישוי, גם עסק הרוכש גלידה מוכנה במשקל בתוך בסקטות מספָּק בעל רישיון יצרן, ורק מניח בוויטרינה ללא שום הכנה מוקדמת ומגיש ללקוח בוופל או בכוס – גם עסק מעין זה נדרש למטבח ולמחסן, אך החלוקה כאן מעט שונה ושטחי העבודה קטנים יותר. נשמח ללוות אתכם ולהיות חלק בלתי נפרד מההצלחה שלכם. אנו ניתן לכם מענה לכל שאלותיכם ונאפשר את כניסתכם להליך רישוי תקין בדרך הבטוחה להצלחה.